heljda-brasno

Heljdino brašno

Ocena: Nije još ocenjeno
24h.gif

Opis

Peštersko heljdino brašno je vrhunskog kvaliteta. Heljdino brašno (brašno od heljde) se proizvodi se u tradicionalnim mlinovima na vodu, takozvanim potočarama. Autentičnog je ukusa. Može se koristiti u ishrani za spremanje raznovrsnih vrsta hrane i poslastica kao što je pita od heljde, hleba, kačamaka, kao i palačinke od heljde....

 

Ukus heljdinog brašna se može opisati kao bogat ukus koji podseća na orah i ima visoku nutritivnu vrednost, zbog čega je vrlo popularan u mnogim zemljama, a pogotovo na azijskom kontinentu. Pored svega navedenog brašno od heljde je bez glutena, što ga svrstava u namirnicu broj jedan za sve one ljude koji su netolerantni na gluten. Zbog povećane tražnje u svetu i našoj zemlji, sve više prodavnica i pekara svrstavaju i prave svoje proizvode od ovog brašna.

 

Iako se heljda tretira kao žitarica, zapravo je biljka a ne trava. Plod heljde je ono što se bere i jede, posle teškog odvajanja ljuske od ploda. Biljka može da uspe i u lošijim uslovima gajenja i sazreva brzo, što su dve osnovne stvari koje su je svrstale u popularan izbor širom sveta.

 

Proizvodi www.pesterskaheljda.com 

Broj KGs u paketu: 1

Komentari

Nema još komentara za ovaj proizvod.

Vaša korpa

Vaša korpa:
0 Komada Ukupna cena:: 0,00 Din.

0 Komada
0,00 Din.

Login Forma

Akcija

Popularno